fbpx

Musikhjälpen 2017

Igår den 11 december 20.00 drog årets musikhjälpen igång. Då gick Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström in i buren som står på Rådhustorget i Umeå. Där inne ska dessa tre programledare stanna till på söndag den 17 december och ta emot många olika gäster och göra en hel del upptåg.

Årets tema är ”Barn är inte till salu” och jag tycker det både kompletterar och passar så fint in i Svenska kyrkans julkampanj ”Jag är ett liv”. Det finns många olika sätt att bidra till musikhjälpen. Ett sätt kan vara att betala in till Svenska kyrkan i Umeås egna bössa ”Ljuset lyser i mörkret” eller varför inte utmana Umeå-bössan och starta en egen bössa http://bossan.musikhjalpen.se/ att samla in pengar i.

Det finns även en hel uppsjö av engagemang och hjältar http://hjaltar.musikhjalpen.se/ som du på olika sätt kan stötta. Varför inte göra en pilgrimsvandring till stöd för musikhjälpen (eller kanske ännu hellre för julkampanjen!)

I nyhetsbrevet från Svenska kyrkan i Umeå skriver de att under musikhjälpen-veckan kommer kyrkklockorna i Stadskyrkan att ringa 17.59. Kyrkan kommer även att hållas öppen kl 16-21 måndag till fredag, med närvarande präst och diakon. Fint initiativ tycker jag. Kyrkan ligger bara någon minuts gångväg från musikhjälpen-buren så när klockorna ringer kan de höras även på Rådhustorget.

Det är nu tionde året musikhjälpen genomförs och det har verkligen, i alla fall för mig, blivit en del av adventstiden. Jag ser också allt som händer under musikhjälpen som en idébank för hur vi i Svenska kyrkan kan arbeta när vi samlar pengar till olika kampanjer. Kollekt i all ära, men ibland behövs det något mer än så, och det kan vara en del i församlingens utåtriktade verksamhet.

Visst är det så att jag vill sätta Svenska kyrkans internationella arbete främst, men i år när Julkampanjen och musikhjälpen ligger så nära varandra i temat så stöttas båda på sätt och vis även om du väljer att bara lägga pengar till den ena. Jag som väldigt gärna vill se musikhjälpen slå ett nytt rekord och samla in mer än 50 miljoner ska självklart bidra med vad jag kan!

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>