fbpx

På hjärtats språk

Vi mår alla bra av att känna den trygghet, vila och igenkännande det innebär att regelbundet kunna fira gudstjänst, lyssna till och uttrycka oss i sång och bön på det egna språket – vårt eget hjärtas språk. Språkliga minoriteter har samma behov av detta som den svensktalande majoriteten. POSK, partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, stödjer och vill utveckla det flerspråkiga arbetet i Svenska kyrkan.

De nationella minoriteternas kulturer är en gåva som bidrar till mångfald i vårt samhälle och i kyrkan. Det bör även varje församling ta på allvar om man vill vara en hel församling, en Kristi kropp där alla delar behövs och har sin meningsfulla plats.

Som ett uttryck för denna ambition har vi översatt den korta versionen av POSKs program till fler språk än svenska, framför allt ett antal av våra minoritetsspråk: finska, samiska, meänkieli och romani, samt till engelska.

Det finns även versioner av vårt kortprogram på lättläst svenska och tolkat till teckenspråk samt med uppläsning av kortprogrammet via ljudfiler.

 

På lättare svenska

 .Teckenspråk

 .Uppläst svenska

  Meänkieli

   Nordsamiska   

  Lulesamiska

   Sydsamiska

  Resanderomani   

  Romani Kelderash   

Finska   

Engelska

Svenska

 

 

 

 

SparaSpara