POSK i Södra Lapplands pastorat

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK) finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en möjlighet att ställa upp i kyrkovalet utan att vara kopplade till ett politiskt parti.

POSK:s vision är att Svenska kyrkan ska vara en gemenskap som speglar Guds vilja i gudstjänst och liv och som tydligt talar om Jesus Kristus.

POSK i Södra Lapplands pastorat ger en möjlighet för dig att rösta på kandidater i kyrkovalet som i sitt uppdrag som förtroendevalda utgår enbart från sitt engagemang för kyrkan.

Välkomna till POSK i Södra Lapplands pastorat!

Vi vill under de kommande fyra åren arbeta för:

  • En kyrka som är stolt och tydlig i sin tro
  • En kyrka som är fri från partipolitik
  • En förstärkt arbetsmiljö i pastoratet
  • Mer ideellt engagemang i församlingslivet

Klicka ovan för att se våra kandidater i Södra Lapplands pastorat.

Anna-Sara Walldén från Lycksele har skrivit en insändare i VK 2021-08-18 om varför vi tycker det är så viktigt att man inte ska behöva vara medlem i ett politiskt parti för att styra Svenska Kyrkan.

Vill du läsa mer om vad vi vill i Södra Lapplands pastorat har vi skrivit en insändare till Lokaltidningen om varför vi valt att engagera oss.

Vi vill också utveckla demokratin från en snäv definition där vi en gång var fjärde år går till valurnorna. Demokrati handlar om inflytande och delaktighet. Anna-Sara Walldén skrev en insändare om detta i Lokaltidningen.

Följ oss gärna på Facebook för att se vad som händer.

Toppbild: Interiör från Margaretakyrkan, Lycksele. Av Kent Olsson – Eget arbete, CC BY-SA 4.0 .