POSK i Karlstads stift

Stiftsföreningen i Karlstads stift är den regionala organisationen för POSK i Karlstads stift, som består av församlingar i landskapen Värmland och Dalsland. Det finns två lokala POSK-föreningar i Karlstads stift, en i Arvika och en i Karlstad. Dessutom finns det POSK-grupper i Hammarö församling och Kristinehamns pastorat.

Kyrkoval 2017

17 September är det kyrkoval. Här finner du information om POSK i Karlstads stifts program och kandidater inför valet. Kom ihåg att rösta på oss när det är val.

POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, presenterar sitt nationella program och sina frågor inför kyrkovalet, berättat genom många olika företrädare i en valtidning.

Program

Vid årsmötet i april 2016 antog riks-POSK en gemensam vision och program inför kyrkovalet 2017 och mandatperioden 2018-2021. Baserat på det gemensamma visionen och programmet samt stadgarna för vår stiftsavdelning har antog vi sedan ett program för i POSK i Karlstads stift med de frågor som vi ser som viktiga inför framtiden. Program för POSK i Karlstads stift.

Kandidater

Vi i POSK strävar efter att våra representanter ska vara kunniga och kompetenta. Vi har ambitionen att leda utvecklingen av Svenska kyrkan, och de som kandiderar för POSK drivs av sitt engagemang för kyrkan. Vi vill också uppmuntra och stimulera fler kyrkomedlemmar att stiga fram och ta ansvar. Du kan göra det genom att bli medlem i POSK i Karlstads stift. Instruktioner finns nedan.

Kandidater till Stiftsfullmäktige

Kandidater till Kyrkomötet

Presentationer av kandidater med bilder

Förtroendevalda

Vi har även förtroendevalda utifrån valresultatet i valet 2017 som representerar POSK på stiftsnivå och i kyrkomötet.

Du får veta mera om vilka det är här: Förtroendevalda för POSK i Karlstads stift.

Sociala medier

POSK:s Facebooksida
POSK:s Twitterkonto
POSK i Karlstads stifts Twitterkonto
POSK:s Youtubekanal

Om POSK i Karlstads stift.

Kontakt:
Kjell Åke Holdar, ordförande
073-060 23 43, holdar@telia.com

Medlem
Bli medlem genom att betala in på bankkonto 8431-9, 53 129 262-1 i Westra Wermlands sparbank. Medlemsavgiften är 150kr. Kontakta gärna kassören i samband med medlemskapet.
Bor du i Arvika eller Karlstad blir du inte medlem i stiftsföreningen utan kontaktar den lokala föreningen.
Betala gärna in en gåva till oss på 8431-9, 53 129 262-1 i Westra Wermlands sparbank.