POSK i Karlstads stift

Stiftsföreningen i Karlstads stift är den regionala organisationen för POSK i Karlstads stift, som består av församlingar i landskapen Värmland och Dalsland. Det finns tre lokala POSK-föreningar i Karlstads stift i Arvika, Karlstad och Kristinehamn. Dessutom finns grupper i Hammarö och Grava.

POSK tar ansvar för Svenska kyrkan

POSK – Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, den största demokratiska organisationen i Svenska kyrkan för grupper och enskilda som vill ta ansvar som förtroendevalda utan att binda sig till något allmänpolitiskt parti.

Svenska kyrkans ställning håller på att förändras, från självklar och särbehandlad till ifrågasatt och likställd, från en organisation som i huvudsak förlitat sig på sina anställda till en kyrka där de ideella har en betydande plats. Hur detta hanteras är avgörande för Svenska kyrkans framtid. Det är viktigt vilka som bestämmer och vilka visioner de har.

POSK strävar efter att våra representanter ska vara kunniga och kompetenta. De har ambitionen att leda utvecklingen av Svenska kyrkan, drivs av sitt engagemang för kyrkan och har förmåga att stimulera andra att stiga fram och ta ansvar. POSK driver fram förändring genom att sätta kyrkans frågor på agendan, reflektera över kyrkans roll och göra kyrkan synlig i samhället.

Program

Program för POSK i Karlstads stift.
Gemensamt program för POSK i hela Sverige

Sociala medier:

 

Youtubekanal Riks-Posk Stiftföreningens Facebook Instagram Riks-Posk Twitter Riks-Posk

Kontakt:
Kim Sanfridsson, Ordförande
072-541 77 99 , kim.sanfridsson@posk.se

Eva Forssell, Vice Ordförande