POSK i Lidingö församling

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en plattform i kyrkovalet, för att kunna ställa upp och ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti, och utan att knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.

POSK ger en möjlighet för dig som vill rösta på kandidater i kyrkovalet på Lidingö som i sitt uppdrag som förtroendevalda har engagemanget för kyrkan som sin huvudsakliga utgångspunkt.

TACK FÖR ERT STÖD I KYRKOVALET!

POSK Lidingö

Partipolitiskt obunda i Svenska kyrkan Lidingö, består av f.d. medarbetare i församlingen och engagerade församlingsbor som brinner med hjärta och själ för Lidingö församling. Vi tillhör varken något politiskt parti eller någon politiskt ideologi. Vi är helt oberoende från de sekulära partierna och de sekulära politiska ideologierna som finns i samhället.

Läs gärna vår vision för församlingen! – Tryck på knappen ”Detta vill vi göra”!

Vi är obundna!

För oss är intresset och engagemanget i kyrkan det enda som driver oss att ställa upp i kyrkovalet. Vi har inte någon sekulär partiagenda som vi försöker applicera på kyrkan. Vi ger möjlighet för alla dem som inte är medlemmar i något politiskt parti att vara med och ta ansvar som förtroendevalda.

Istället för att vara en arena för partipolitik vill vi vara en gemenskap som speglar Guds vilja i gudstjänst och liv och som tydligt talar om Jesus Kristus. Vi skapar mötesplatser för närvaro, gemenskap och möjlighet att växa i tro. Våra kyrkor är viktiga kulturarv som ska bevaras.

Alla är välkomna

I Posks krets är alla medlemmar välkomna. Vi består av en mångfald av olika politiska tyckare, men i kyrkan lägger vi sådana åsikter på kyrktrappan innan vi går in för att verka som förtroendevalda. Det tror vi bättre svarar mot vad medlemmarna vill att kyrkan ska vara.

Här på vår hemsida kan du läsa vårt valmanifest inför höstens val. Vi uppdaterar kontinuerligt med presentationer av våra kandidater.

 

Tillsammans är vi starka! – Tillsammans gör vi skillnad på riktigt!

Tipsa gärna släktingar, vänner, grannar, kollegor och bekanta om att det nu finns möjlighet till att rösta på POSK på Lidingö i höstens kyrkoval. Vi är den näst störta nomineringsgruppen i Stockholms stift. Din röst är ovärderlig! Vi tackar ödmjukast på förhand för just ditt stöd!

Du har engagemanget – Vi har plattformen!

Brinner du också för Lidingö församlings väl och ve? Har du tankar, engagemang och idéer på hur vi förvaltar vårt gemensamma arv från 1500-talet? Kontakta gärna vår styrelse genom att maila posklidingo@gmail.com

Arvet förpliktar!