POSK i Enköpings pastorat

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, består av kyrkligt engagerade personer som vill ta ansvar som förtroendevalda i Svenska kyrkan utan knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.
Den som kandiderar i kyrkovalet för POSK utgår i sitt uppdrag som förtroendevald enbart från sitt engagemang för kyrkan. 

Välkommen!

POSK i Enköpings pastorat är en alldeles nybildad grupp. I slutet av 2020 tog jag på mig att vara kontaktperson. Nu söker vi sympatisörer som vill kandidera i kyrkovalet – framför allt på lokal nivå.

Vi är vad vi heter – partipolitiskt obundna. Du behöver inte ha någon erfarenhet från partiarbete eller folkrörelse. Men om du precis som vi tycker att Svenska kyrkans lokala församlingar ska vara inbjudande kristna gemenskaper, både nu och i framtiden, är du välkommen. Oavsett om du sjunger i kören, har barn i eftermiddagsgrupp eller tycker om julottan.

Kontakta gärna mig, Erika Cyrillus, om du vill veta mer, engagera dig och stötta POSK. Telefonnummer till mig hittar du via Eniro eller hitta.se.

Så fort listan till Kyrkofullmäktigevalet blir färdig presenteras den här.

Mer om POSK

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en plattform i kyrkovalet, för att kunna ställa upp och ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti, och utan att knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.

POSK finns på alla kyrkans nivåer och i alla stift. Vill du veta mer om POSK finns information på sidan Vision och program.