POSK i Mora församling

Mora församling har kyrkor i Mora, Sollerön, Venjan, Våmhus och kapell i Oxberg.

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en plattform i kyrkovalet, för att kunna ställa upp och ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti, och utan att knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.
POSK i Mora församling ger en möjlighet för dig att rösta på kandidater i kyrkovalet som i sitt uppdrag som förtroendevalda utgår enbart från sitt engagemang för kyrkan.

Här presenterar vi våra kandidater för kyrkovalet 2021 från POSK i Mora. Klicka på länkarna nedan:

Valfolder del 1. Klicka här >>> Vi är POSK i Mora

Valfolder del 2. Klicka här >>> Program och presentation av kandidater

Om POSK i Mora

POSK Mora finns inom gudstjänst- och församlingsgemenskapen kring kyrkorna i Mora församling; Mora, Sollerön, Venjan och Våmhus samt kapellet i Oxberg. Vi strävar efter att vara kunniga och kompetenta. Vi ser att partipolitiseringen ökar alltmer i vår församling. Därför är det viktigt att du, som vill att det kristna budskapet och inget annat skall prägla verksamheten lägger er röst på POSK i Mora församling. Vi är det enda politiskt obundna alternativet i församlingen. Vi hoppas även att du kan lägga din röst på POSK i valen till Stiftsfullmäktige och Kyrkomötet. Vår ambition är att utveckla församlingen, stiga fram och ta ansvar. Vi vill att vår församling skall se och ha omtanke om alla dem som vistas inom församlingen. Vi ser fram emot att vi åter kan samlas i alla de gemenskaper av olika slag som vi saknat under pandemitiden!

Vi söker dig som vill vara med att arbeta för att skapa en församling i tiden!

För ytterligare upplysningar kontakta oss:
Brita Maria Nordström, 073-624 19 13
Mats Andersson, 070-792 12 45
Lilian Asp, 076-777 24 09
Margareta Frödin, 070-524 50 76

Med DIN röst kan vi påverka mer!

Genom att sätta in Kr 200: – på vårt bankgiro 379-6265 blir du en välkommen medlem i vår gemenskap. Ange tydligt ditt namn och POSK i Mora vid din inbetalning.