fbpx

POSKs grafiska profil

Här hittar du olika varianter av POSKs logotyp och en manual för POSKs grafiska profil.

Det ska vara enkelt att känna igen det material som kommer från POSK, därför har vi en grafisk profil. POSKs grafiska profil har sett ut på olika sätt genom åren. Sedan 2012 har den en tydlig koppling till Svenska kyrkan i de röda och gula färgerna i vår logotyp. Profilen har uppdaterats under hösten 2020, logotypen är densamma men vi använder oss av nya typsnitt och kompletterar med ytterligare färger. Hela profilen finns samlad i vår grafiska manual.

Grafisk manual

Den grafiska manualen är framtagen för att visa profilen och ge exempel på hur det går att arbeta med den. Ett sätt att hjälpa POSK-grupper att hitta råd och inspiration i det arbete som görs. I manualen finns de olika logotyperna och hur de är tänkta att användas. Där beskrivs också användningen av färger och typsnitt.

Logotyper

POSKs logotyp är vår främsta symbol utåt. Den ska finnas väl synlig vid i stort sett alla kommunikation som görs. Den logotyp som används i de allra flesta fall är röd, gul och svart på en vit botten. Några få förändringar har skett med POSKs logotyp i samband med den uppdaterade grafiska profilen. Den vita bakgrunden som fanns i korset i O:et har tagits bort. Dessutom har den svartvita versionen tagits bort och ersatts av en svart och en vit version. Det finns nu också en röd version som används på material, som exempel gula pennor.

Loggorna finns i olika filformat. Här är en snabb genomgång:
PNG – passar bra till mycket och går att montera in i word och powerpoint.
EPS – används i avancerade layoutprogram som InDesign och är alternativet när ni ska lämna loggor till tryckeri eller reklambyrå. EPSarna är gjorda i vektorgrafik, det innebär att storleken kan förändras utan sämre kvalitet.
JPG – passar bra för formgivning i word och utskrift på skrivare.
PDF – Högupplöst och går att montera in i tillexempel InDesign.

4-färg (används i de flesta fall)

4-färg med vit text (används när så krävs)

Svart (används när så krävs)

Vit (används när så krävs)

Röd (används när så krävs)


Lokal logga
Det går att få en lokal logotyp liknande exemplet här ovan. Hör av dig till info@posk.se och anmäl intresse.

Typsnitt

POSKs nya typsnitt kommer från Google och är fria att använda och ladda ner. Du hittar de genom att klicka på respektive namn här nedan. Därefter kan du ladda ner dem genom att klicka på ”Download family” därefter kan du installera dem på din dator genom att lägga till dem i typsnittsbiblioteket.