POSK i Karlstad

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en plattform i kyrkovalet, för att kunna ställa upp och ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti, och utan att knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.
POSK i Karlstads pastorat ger en möjlighet för dig att rösta på kandidater i kyrkovalet som i sitt uppdrag som förtroendevalda utgår enbart från sitt engagemang för kyrkan. 

Kyrkoval 2017

17 September är det kyrkoval. Här finner du information om program och kandidater inför valet. Kom ihåg att rösta på oss när det är val.

Inför valet ger vi ut en enklare tidning Valextra som delas ut i Karlstad.

POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, presenterar sitt nationella program och sina frågor inför kyrkovalet, berättat genom många olika företrädare i en valtidning.

Program

Vid årsmötet i april 2016 antog riks-POSK en gemensam vision och program inför kyrkovalet 2017 och mandatperioden 2018-2021. Baserat på det gemensamma visionen och programmet samt stadgarna för vår lokalavdelning har antog vi sedan ett lokalt program för i POSK i Karlstad med de frågor som vi ser som viktiga inför framtiden.

Program för POSK i Karlstad Utskrift: liggande vikt A4 – A4 med stor text

Gemensamt program för POSK i hela Sverige

Program för POSK i Karlstads stift

Kandidater

Vi i POSK strävar efter att våra representanter ska vara kunniga och kompetenta. Vi har ambitionen att leda utvecklingen av Svenska kyrkan, och de som kandiderar för POSK drivs av sitt engagemang för kyrkan. Vi vill också uppmuntra och stimulera fler kyrkomedlemmar att stiga fram och ta ansvar. Du kan göra det genom att bli medlem i POSK i Karlstad, instruktioner finns nedan.

Kandidater till Kyrkofullmäktige – Kandidatpresentationer med text och bilder

Kandidater till Stiftsfullmäktige

Kandidater till Kyrkomötet

Presentation av kandidater till stiftsfullmäktige och kyrkomöte.

Om kyrkovalet

Kyrkovalet Svenska Kyrkans webbplats

Kyrkovalet Karlstad pastorats webbplats

Sociala medier

POSK:s Facebooksida
POSK:s Twitterkonto
POSK i Karlstads stifts Twitterkonto
POSK:s Youtubekanal

Om POSK i Karlstad

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan i Karlstads pastorat (POSK i Karlstad) är den lokala POSK organisationen i Karlstads pastorat.

Kontakt:

Frågor om program och policy gällande Karlstads Pastorat:  
Bengt Kihlström, bengt.kihlstrom@svenskakyrkan.se, 070-261 01 51

Frågor om valarbete och den lokala POSK organisationen:
c/o Lars Karlsson
Stråmyrsgatan 1
654 69 KARLSTAD
lars.karlsson@posk.se, 070-206 18 48.
Vill du sända ett vanligt brev – sänd det hit.

Bli medlem genom att betala in 150:- till PG 837 08 18-0. Ange vem du är vid inbetalningen. Sänd även kontaktuppgifter till lars.karlsson@posk.se. Styrelsen tar beslut om medlemskap.

Mer om POSK i Karlstad