POSK i Haninge

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en plattform i kyrkovalet, för att kunna ställa upp och ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti, och utan att knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.

 

Tack alla som visade förtroende för en kyrka fri från partipolitik! Nu fortsätter vi att kämpa för kristet engagemang inom Svenska kyrkan. Den ska vara öppen för alla, varm och välkomnande.

Vår historia:

ELS, numera nomineringsgruppen POSK, bildades inför kyrkovalet 1997 och har lett verksamheten inom Dalarö-Ornö-Utö församling, fram till pastoratets bildande 2017. Fr o m den mandatperioden har ELS varit representerade i samtliga beslutande organ inom Haninge Pastorat.

I årets kyrkoval fick vi drygt 24% av rösterna. Vi är nu den näst största nomineringsgruppen i Haninge pastorat. Från 0 till drygt 24% under namnet POSK visar att vårt budskap gått fram. Människor vill inte ha in partipolitiken i kyrkan.

Vill du veta mer om oss,  kontakta Peter Lidén, telefon 46(0)70 539 24 70. email: peter.liden@yahoo.com eller Åke Hansson, telefon 46(0)708764540, email: abhansson@spray.se.

Vi välkomnar nya medlemmar som vill verka för en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp inom kyrkan. Du behöver inte känna till hur ett pastorat fungerar, inte heller kyrkoordningen eller annat, som kan tyckas krångligt. Det räcker med att du är intresserad av  Svenska Kyrkan som är en av de viktigaste och största medlemsorganisationerna i Sverige.  Allt annat finns möjlighet att lära sig.

Vill du bli medlem kontakta: Karin Eriksson Gutö, telefon: 46(0)709803900, email karinerikssonguto@hotmail.com.

Läs om vårt program på nästa sida, POSK Haninge, eller kopiera länken:http://www.posk.se/haninge/posk-haninge/