POSK i Haninge

Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK, finns till för att ge kyrkligt engagerade personer en plattform i kyrkovalet, för att kunna ställa upp och ta ansvar som förtroendevald i Svenska kyrkan utan att behöva tillhöra ett allmänpolitiskt parti, och utan att knyta sitt kyrkliga ansvarstagande till ett sekulärt partiprogram.

 

 

Vår historia:

ELS, numera nomineringsgruppen POSK, bildades inför kyrkovalet 1997 och har lett verksamheten inom Dalarö-Ornö-Utö församling, fram till pastoratets bildande 2017. Fr o m den mandatperioden har ELS varit representerade i samtliga beslutande organ inom Haninge Pastorat.

Vill du veta mer om oss,  kontakta Peter Liden, telefon 46(0)70 539 24 70. email: peter.liden@yahoo.com eller Elise Claeson, telefon 46(0)768 3838, email: eliseclaeson@outlook.com.

Vi välkomnar nya medlemmar som vill verka för en partipolitiskt obunden nomineringsgrupp inom kyrkan. Du behöver inte känna till hur ett pastorat fungerar, inte heller kyrkoordningen eller annat, som kan tyckas krångligt. Det räcker med att du är intresserad av  Svenska Kyrkan som är en av de viktigaste och största medlemsorganisationerna i Sverige.  Allt annat finns möjlighet att lära sig.

Vill du bli medlem kontakta: Karin Eriksson Gutö, telefon: 46(0)709803900, email karinerikssonguto@hotmail.com.

Läs om vårt program på nästa sida, POSK Haninge, eller kopiera länken:http://www.posk.se/haninge/posk-haninge/