… utsätt oss inte för prövning

Ibland har jag så svårt för raden ”och utsätt oss inte för prövning” när jag ber Herrens bön. Allra helst i samband med något som känts som en prövning.

Men så tänker jag till lite och inser ganska snart att Gud var ju där. Hen var med mig och såg till att jag, trots allt, kom genom ”prövningen” vid gott mod. Att jag fanns där, mitt i det jobbiga för att jag, med mina gåvor behövdes. Och att någon annan fanns där för att hens gåvor behövdes (för mig).

 

Dagen Luther:"Gud har skapat gemenskapen i kyrkan och påbjudit broderskapet, såsom Skriften säger: Ve dem som är ensamma, ty om någon faller etc (finns ingen som hjälper henne upp)."

Publicerat av POSK Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan den 19 augusti 2017

 

Söndagens tema är Nådens gåvor. Det finns många bilder hur vi i kyrkan behövs med våra olika gåvor. En symbol är ett skepp som tar sig fram över vatten. Dopets vatten bär kyrkan. Drivkraften är Andens vind. Ombord på skeppet finns det uppgifter för var och en.

Du och jag, vi alla behövs i kyrkan. Vi har alla en uppgift. Och allas gåvor behövs för kyrkan.

En kommentar till “… utsätt oss inte för prövning”

  1. Den enkla gåva vi, som frivilliga i kyrkan, kan ge är att dela tankar med en annan människa, att dela sorg och glädje, eller en kopp kaffe vid kyrkkaffet och prata om alldagliga ting. Det är också en gemenskap att sätta värde på. Kanske att engagera någon som frivilligarbetare i kyrkan – med en enkel uppgift som start på något större. Alla har vi gåvor som, rätt använda, kan bli till något mycket större. Hjälp oss engagera fler i frivilligarbetet för kyrkans bästa!

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>