Tionde söndagen efter trefaldighet

I helgen har jag varit med styrelsen som haft sammanträde i Lövbråten och idag åkte vi på mässa i Högåskyrkan i Tibro. På väg tillbaka pratade de av oss som åkte i en av bilarna lite om dagens texter. Ordförande Hans-Olof tyckte att dagens texter fungerar väldigt bra i samband med att POSK har samling. Vi har alla en uppgift, både i församlingen och i POSK. Han tyckte även att nionde söndagen efter trefaldighet har texter som kan fungera i POSK sammanhang, då vi i vår roll ska vara goda förvaltare.

Självklart menade Hans-Olof inte att det är de enda texterna som skall läsas när POSK samlas, men att det kan vara bra texter när en mer vill ha en situationsbunden text framför en årsbunden. Träffas en grupp ofta och har som tradition att hålla andakt så är det mer naturligt att följa söndagens texter.

Så nu har POSKare som ska hålla en andakt i samband med en träff tips på både texter och psalmer. Med detta sagt vill jag fortfarande hålla det öppet för var och en att välja både texter och psalmer, läs detta enbart som ett tips på vad som kan passa.

Själv vill jag nog hålla dagens evangelietext som en favorit som jag ofta och gärna återvänder till:

EVANGELIUM

Evangeliet enligt Lukas kapitel 9, vers 46 – 48

De började undra vem som var den störste av dem. Jesus, som visste vad de tänkte i sina hjärtan, tog ett barn och ställde det bredvid sig och sade till dem: ”Den som tar emot detta barn i mitt namn, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig. Ty den som är minst av er alla, han är stor.”

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>