Vårfrudagen som blev våffeldagen

Tycker denna sägen är så gullig. Att det var någon som hörde fel på vårfrudagen och trodde det var våffeldagen. Vips hade det uppstått en tradition att äta våfflor den 25 mars. Idag heter denna dag inte längre vårfrudagen, utan Marie bebådelsedag. Jag undrar dock hur många som egentligen förstår ordet bebådelse. Jag, som ändå tycker mig ha koll, vet ju knappt. Kanske är dags att byta, som vi gjort med menlösa barns dag som numer heter värnlösa barns dag. Fast jag har ingen bra idé om vad det borde heta istället. Kanske bloggens läsare har några bra idéer?

Jag föredrar klassiska nygräddade våfflor med sylt (hallon helst) och grädde på våffeldagen. Men som kyrkvåffla tycker jag att dessa belgiska våfflor som finns att köpa färdiggräddade fungerar alldeles utmärkt som alternativ istället för att kön till våffeljärnet växer sig lång. Så ladda nu upp för en våffelfylld helg men glöm inte bort Jungfru Marie bebådelsedag på söndag! Jag ska till Råsunda kyrka då för att lyssna på dottern som sjunger med barnkören Sångstrålarna.

/Linda, informatör

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>