Jungfru Marie bebådelsedag – en kristusfest

Idag är det en av dessa dagar när den liturgiska färgen är vit. Altaret är prytt med sex stycken ljus och buketter med vita liljor. Firas det mässa används julseriens mässmusik. En festdag mitt under fastan!

Kontrasten mellan fastans eftertänksamhet och offer och denna festliga glimt om vad som väntar om nio månader blir stor. Jag kan tycka att det är skönt att få bryta av fastan med fest och för mig blir det tydligt varför jag fastar.

Texterna som läses visar på att stort mod hos Maria. Trots att hon blir rädd så tar hon tills sig ängelns ord och bär dem i sitt hjärta. Hon förstår att det är något stort som är på väg att hända och hon tar på sig uppdraget med stort allvar. Genom bibelns alla berättelser där Maria finns med ser jag att Maria känner en oändligt stor kärlek till Jesus. Från första stund i mötet med ängeln. Det är nog inte alla som klarar av det. Maria gjorde det, och det såg Gud och gjorde Maria till Jesus moder.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>