fbpx

Fastetiden

Ett kors i aska

Igår vad det askonsdag och i många kyrkor firades askonsdagsmässa där de som ville kunde få ett kors tecknat i aska på sin panna. När vi döps får vi ett kors tecknat i pannan med vatten, som ett tecken på förbundet mellan Gud och människa. När vi på askonsdagen får detta kors ifyllt med aska påminner det oss om livets allvar och bräcklighet, men också om hur Gud skapar nytt liv ur döden. Korset blir ett livets tecken.

Askonsdagens texter handlar om fasta, förlåtelse och omvändelse och vi förbereds för 40 dagars fasta fram till och med påskafton. I dag är det ovanligt med traditionell fasta, det vanligare med annan typ av fasta, som att undvika att vara på facebook eller kanske rensa ut hemma och skänka till de som inte har.

Hur du än väljer att fasta se till att det landar väl hos just dig. Att du gör det för din egen skull. Så att du kan gå in i stilla veckan med ett öppet hjärta och sinne.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>