fbpx

Julkrubbor

Julkrubbefigurer, Josef, Maria och Jesusbarnet i krubban, framför en massa lampor ur fokus i bakgrunden.

Läs gärna Kyrkans tidnings sammanställning av olika julkrubbor runt om i landet. Det är en härlig läsning som visar på vilken otrolig kreativitet som finns i kyrkor och församlingar. Det är legokrubbor blandat med levande julkrubbor, inklusive en riktig kamel!

Den tar även upp Johan Lamberth, prästen i Linköping som är känd för sin julkrubbesamling. I år ställs hans samling ut på Linköping Slotts- och Domkyrkomuseum. Fram till den 4 februari kan du se samlingen av inte mindre än 151 olika julkrubbor. Undrar om det finns en äggkartongkrubba som är en av de få i min ”samling” julkrubbor?

En form av julkrubbor eller kanske mer att levandegöra julevangeliet är församlingarnas julvandringar. Ett bra sätt för församlingarna att nå ut till skolbarnen med julens budskap. Själv var jag med i Solna församlings julvandringar och spelade bland annat Herodes och herde. En härlig upplevelse där så mycket glädje genomsyrade dagarna.

Julspel i Råsunda kyrka

Denna vecka pågår de populära julvandringarna i Råsunda kyrka. Förskole- och förstaklassare bjuds in, får träffa Maria och Josef, herdar och kungar, och bidrar även själva till vandringen med skönsång.

Publicerat av Solna församling den 6 december 2017

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>