Söndagens rubrik: Kampen mot ondskan

Rubriken kan inte kännas mer aktuell än så. Det känns som om ondskan växer sig starkare för var dag. Kommer närmare. Kryper under skinnet på mig. Det är så mycket som händer i världen just nu som känns så ondskefullt. Det som händer i USA, Syrien och Turkiet … Även i Sverige finns det krafter som verkar få sin energi från ondska.

Försöker hitta godhet. Hittar små guldkorn. Följer dem och inser snart att det finns så mycket godhet i världen. Att det stämmer så bra – tillsammans är vi starka. Tron kan verkligen flytta berg. Vi får inte låta oss tystas. För om de goda rösterna tystnar så har ondskan vunnit.

Läser i bibeln. Söker tröst hos Gud. Funderar över vad Jesus hade gjort. Läser en text (på engelska) som parafraserar Bibeln. Jag är inte ensam om mina reflektioner. Läser tankar inför helgen. Känner att tron är viktigast. Gud är kärlek. Finner ro. Känner mig trygg.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>