fbpx

POSK växer!

De senaste åren har arbetet inför kyrkovalet den 19 september pågått förfullt i POSKs stiftsföreningar och lokala grupper. På olika sätt har förberedelser gjorts som handlar om att få fler lokala grupper, om att samla kandidater till valsedlarna och förbereda vilka frågor som är extra viktiga att arbeta med under den kommande mandatperioden.

När nu kandidatlistorna är fastställda av stiftsstyrelserna kan vi konstatera att POSK växer! Fler än 3450 personer kandiderar för POSK i höstens kyrkoval. Det är en ökning med 12% i jämförelse med kyrkovalet 2017.

POSK ställer också upp lokalt i valet till kyrkofullmäktige i fler församlingar/pastorat än vid tidigare kyrkoval. Hela 31 nya lokala grupper har bildats eller anslutit sig till POSK. Det innebär att det i höstens kyrkoval kommer gå att rösta på POSK lokalt till kyrkofullmäktige i 179 församlingar eller pastorat.

Precis som tidigare val ställer POSK upp till stiftsfullmäktige och kyrkomötet i samtliga stift. Alla väljare i landet har med det möjlighet att rösta för en fri kyrka. Från den 6 september och fram till valdagen den 19 september kan du som är medlem i Svenska kyrkan och 16 år eller äldre rösta i kyrkovalet.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>