fbpx

Ulrica Fritzson vald till biskop i Skara stift

Den 20 mars valdes Ulrica Fritzon till nästa biskop i Skara stift! Det var vid den första valomgången som valet stod mellan Ulrica Fritzon, Jan Eckerdal, Esbjörn Särdquist, Karin Enerbäck, Daniel Tisell och Stefan Hiller. Ulrika Fritzon fick 50,44% av rösterna och eftersom en kandidat behöver ha ett stöd av minst 50 procent för att bli biskop är valet avgjort redan i första valomgången, vilket är mycket ovanligt och första gången det händer i Skara stift. Ulrika kommer att vigas till biskop i Uppsala domkyrka den 22 september, tillsammans med den som kommer att väljas till biskop i Härnösands stift senare i vår.

Ulrika är idag stiftsteolog i Skara stift.

Stort grattis Ulrika, och Guds välsignelse i det kommande uppdraget!

 

Foto: Josefin Roos

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>