Kyrkan består så länge vi har enheten i Kristus

En herde med en flock med får

Läser tankar för helgen och känner att jag både håller med prästen Maria och samtidigt inte. Precis sådär som det ska vara när en tar del av en medmänniskas tankar kring evangelium!

Jag tycker det är ett så passande tema på söndagens valdag – ”Enheten i Kristus”. Det är ju kring detta vi ska samlas! Inte hålla på att bråka om detaljer hit eller dit.

Men samtidigt, som Maria skriver i sina tankar för helgen:

” Det är en liten tröst att församlingen i Korinth inte heller klarade av att visa enighet. Det är en liten tröst att inte heller lärjungarna förstod helt och hållet vad Jesus pratade om, heller. Det är en liten tröst att den kyrkliga historien är proppfull av missförstånd, splittringar, maktmissbruk och stagnation, och ändå har kyrkan överlevt. Ibland sägs det att det är ett Gudsbevis. Hade det hängt på oss bräckliga människor skulle kyrkan säkert gått under för länge sen.”

Kyrkan kommer inte att gå under bara för att vi kanske inte riktigt ser på saker på samma sätt. Och det är just därför jag gillar POSK, för vi är som kyrkan är mest. En brokig samling som finner enhet i Kristus.

POSK är absolut inte ute på något korståg och vill ta över kyrkan. För det är redan vår kyrka. Vi vill vara med och sköta vår kyrka på ett bra sätt. Som passar kyrkan bäst i dagens samhälle. Ibland kan det innebära att vi är konservativa. Ibland är vi progressiva. Ibland vill vi reformera kyrkan.

Jag går in i slutspurten av kyrkovalet med förvissningen att kyrkan kommer bestå, även om så SD ”tar över Svenska kyrkan”. Självklart vill jag att POSK ska få mycket röster och öka sitt mandat i kyrkomötet. Men för kyrkans del så spelar det inte så stor roll – egentligen. Jag bär med mig Marias ord i hjärtat:

”Och kyrkan, Guds folk på vandring, kommer finnas även efter detta val. Vår frälsning är inte beroende av vilken lista som får flest röster, den är bara beroende av Jesus. Tack och lov.”

Tar med mig orden och går ut på torget för att i min önskan om att folk ska rösta på POSK samtidigt är en missionär som önskar frälsning för mina medmänniskor.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>