fbpx

Vem är det som står på våra listor?

En vän till mig berättade om en dröm hon hade. Hon höll på att ställa samman listan för kyrkovalet och på listan stod Brangelina. (Det är ”smeknamnet” på Brad Pitt och Angelina Jolie som är skådespelare). Vi skrattade gott åt detta – det är ju så tokigt som det kan bli.

När vi i POSK sätter samman våra listor till våra är en av de viktiga aspekterna att personen har ett lokalt förtroende och är kända i gudstjänstgemenskapen. Vi vill ju att våra kandidater och ledamöter ska kunna verksamheten och ta ett riktigt ansvar för att det blir så bra som möjligt för Svenska kyrkan och den lokala församlingen.

 

I vårt program står det:

Rekryteringsbasen för POSK är den lokala gudstjänst- och församlingsgemenskapen. Det lokala förtroendet avgör vilka som företräder POSK.

POSK strävar efter att våra representanter ska vara kunniga och kompetenta. De har ambitionen att leda utvecklingen av Svenska kyrkan, drivs av sitt engagemang för kyrkan och har förmåga att stimulera andra att stiga fram och ta ansvar. POSK driver fram förändring genom att sätta kyrkans frågor på agendan, reflektera över kyrkans roll och göra kyrkan synlig i samhället.

 

Det finns många olika komponenter att ta hänsyn till när man sätter samman en lista. Är det flera församlingar i pastoratet så är det bra med en spridning bland församlingarna. Ålder, kön, olika yrken och andra erfarenheter och erfarenhet av att vara kyrkligt förtroendevald. Som ni förstår är det ett komplicerat pussel att sätta samman och väga in. Låt det ta tid, låt det mogna och ta beslut om listan på ert årsmöte eller annat medlemsmöte. Och ta chansen att vara med och påverka. Släpp fram nya och unga på era listor – vi som har varit med länge kan mycket väl lämna rum för fler. Och tänk också på att det går att personrösta med tre kryss – listan kan mycket väl förändras på valdagen!

Lycka till med era rekryteringar och era listor – det här kommer att bli ett kanonbra val för POSK!

 

Carina Etander Rimborg
Förtroendevald Göteborgs stift

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>