FN larmar – svälten i Afrika värsta katastrofen sedan 1945

Sent igår kväll skulle jag bara lite snabbt kolla en sak på Twitter innan jag skulle gå och lägga mig. Då dyker detta upp från @expressen

Och jag kände mig så beklämd att jag inte visste vad jag skulle ta mig till där på nattkröken. Det är så ofattbart. Jag kan göra så lite, men tillsammans kan vi göra skillnad för de värst drabbade länderna Jemen, Nigeria, Somalia och Sydsudan.

Akuta hjälpinsatser kan stöttas via bland annat Unicef, Röda korset eller Radiohjälpen. Svenska kyrkans internationella arbete och deras fastekampanj #maträtten känns ofantligt viktig just nu. Även om den inte är inriktad på den akuta krisen så är det ändå ett viktigt arbete att se till att framtiden är säkrad för att undvika liknande kriser framöver.

För att sätta det i perspektiv för att få en känsla för hur stort behovet är så måste alla Europas ca 750 miljoner medborgare skänka 55 kronor var för att täcka behovet som finns enligt FN. Men låt dig inte nedslås av detta utan se det snarare som att varje krona räknas och behövs. Bara under melodifestivalen samlades det in 6 288 709 kronor till Radiohjälpen. Om vi i Sverige skänker 20 kronor var så är vi snabbt uppe i 207 miljoner till katastrofhjälp.

Tillsammans kan vi göra skillnad för framförallt barnen som drabbas hårdast av svälten.

 

Edit 14/3 10:15: Även Svenska kyrkans internationella arbete samlar in pengar till den akuta krisen.  Swisha ditt bidrag till 9001223 och så går det till mat och vatten. Skriv ÖSTRA AFRIKA som meddelande så hamnar ditt bidrag rätt

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>