Glad Påsk

… eller skulle jag säga Glad POSK som vi brukar skämta?

Jag önskar er alla i alla fall en fortsatt fin och fridfull påskhelg.

Jag tycker det är lika fantastiskt varje år hur vi i våra kyrkor, med ganska små och enkla medel (musiken, utsmyckningen av kyrkan och borttagande av allt på altaret) så tydligt kan gestalta det som hände under påsken.

Hur palmsöndagen glädje förbyts till oro, den täta stämning under skärtorsdagen, sorgen och förtvivlan under långfredagen. Och i morgon..

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg!

Jag läste biskop Antjes debattinlägg på SVT debatt där hon skriver om påsken.

SVT debatt: Påskens "stilla vecka" behövs i informationsbruset>>

Ibland händer det att livets ritualer blir stumma för oss. I vårt inre kan det vara vinter trots att vårens livskraft exploderar runt omkring oss. Livets seger över döden kan verka långt borta för den som står mitt i ett sorgearbete. Just då kan det vara ett stöd att veta att livets ritualer hålls vid liv av andra. Därför är påskfirandet viktigt –även för dem som inte deltar.
Att fira påsk är att ropa ut livets seger över döden. Det är ett av de ädlaste uttrycken för att vara människa.

Att fira påsk är att bejaka livet till fullo, utan att förneka att dödens krafter ständigt är närvarande. Det är att odla en livets kultur. Det behövs även 2014 – i ett Europa som ser oroligt på Ukraina, i ett Sverige som ska välja politisk kurs för de närmaste åren.

Läs gärna hela hennes artikel.

Glad POSK!