Snart börjar Svenska kyrkans fastekampanj

Var åttonde människa i världen går till sängs hungrig. Två miljarder människor har inte tillgång till näringsrik mat. Samtidigt lever stora delar av världens befolkning med ett överflöd av mat. Så kan vi inte ha det! Var med i årets fastekampanj och gör ALLT för att utrota hungern.

Med temat ALLT för att utrota hungern ligger fastekampanjens fokus på det vi tillsammans kan göra i Sverige och världen för att minska hungern. Vi tittar särskilt på Haiti och Kambodja i 2014-års kampanj. I båda länderna stödjer Svenska kyrkan projekt för att stärka människors självförtroende, arbeta för jämställdhet och lära ut hur man på ett hållbart sätt kan få rikare skördar – samtidigt som man minskar sårbarheten i jordbruket.

svenskakyrkan.se/matkasse

Svenska kyrkans matkasse levererar inga varor vid dörren. Istället får utsatta människor runt om i världen redskap att försörja sig själva och få mat på bordet. Kassen innehåller bland annat brunnar, träd, små lån, utbildning i jordbruk och bevattningsteknik. Helt enkelt; allt som krävs för att människor ska kunna försörja sig själva.

På webbsidan svenskakyrkan.se/matkasse kan enskilda personer själva gå in och köpa Svenska kyrkans matkasse. Tipsa gärna om att besöka webbsidan!

Här hittar du mer information och inspiration om årets fastekampanj.

https://internwww.svenskakyrkan.se/internationelltarbete/fastekampanjen-2014