fbpx

POSKs ledamot lämnar platsen i stiftsstyrelsen

Överklagandenämnden har nu offentliggjort sitt beslut rörande biskopens anställning i Härnösand och därför ser POSK ett behov av att klargöra och tydliggöra konsekvenserna av detta.

POSKs ledamot har valt att med omedelbar verkan avsäga sig sitt uppdrag i stiftsstyrelsen och stiftsstyrelsens arbetsutskott med anledning av att han anser sig personligen ha gjort en felaktig bedömning av både situation och beslutsunderlag och därmed medverkat till ett beslut i stiftsstyrelsen som uppenbarligen inte är förenligt med Kyrkoordningens regelverk.

”Då det under hela min tid som engagerad i Svenska kyrkan har varit, är och kommer att vara kyrkans bästa som ledstjärna men där jag nu uppenbarligen medverkat till det som enligt mig inte kan uppfattas som annat än ett felaktigt beslut anser jag det vara rätt att i detta läge ta konsekvenserna och avgå.”

Vi ber fortsatt för de inblandade i Härnösand stift, för klokhet och urskiljning i de beslut och den process som ligger framför och om försoning där förtroendet skadats.

Amanda Carlshamre
riksordförande för POSK

Foto: iStock.com/FroggyFrogg

2 kommentarer till “POSKs ledamot lämnar platsen i stiftsstyrelsen”

 1. Stefan Lindkvist

  Tyvärr så lämnar detta bara ytterligare frågetecken när det gäller ledamöternas trovärdighet då jag personligen skickat ett antal mail till varje ledamot i stiftsstyrelsen med information och vädjade till dem att fundera över sitt beslut att sparka biskopen. Detta avhopp är bara ett sätt att försöka rädda POSK:s anseende hos väljarna men tyvärr, detta ger bara mer dålig smak i munnen och är också ytterligare en påminnelse om hur viktigt vårat uppdrag som väljare är nämligen att lägga vår röst på kloka, ansvarsfulla och stabila ledamöter som vågar stå mot grupptrycket av starka andra ledamöter som spelar ett högt spel med hela hela Svenska kyrkan.

  Jag hoppas var och en som lägger sin röst i kyrkovalet kommer ihåg hela denna tragiska soppa.

  Förlåta och försonas, absolut men med ett fullkomligt ärligt hjärta.

  • Amanda Carlshamre

   Hej Stefan!
   Visst behövs ett fullkomligt ärligt hjärta för ren förlåtelse och försoning, och att POSKs ledamot valt att avgå av har varit hans eget initiativ. Vi är många som engagerats i den här frågan utan att ha direkt insyn, varför jag menar att det ska vara varje enskild ledamots ansvar att pröva sitt bidrag till det du menar är den tragiska soppan. Jag håller med dig om att frågan handlar om trovärdighet, och vi kan förmodligen enas om att vi nu hoppas att fler ledamöter också prövar sin roll och funktion i stiftsstyrelsen.

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>