fbpx

Inga förberedelser

Jag hoppade ju på "Anta utmaningen" där man läser bibeln varje dag. Ni gör säkert redan detta på ett mycket systematiskt sätt. Men jag behövde lite struktur – och det var en kul grej.

Det som slår mig när jag läser bibeln kapitel efter kapitel (och inte hoppar fram och tillbaka) är att Jesus faktiskt är himla typ. Han är ganska otrevlig. Han är obekväm. Och han ställer krav.

Den gullige och rosaskimrande Jesus och Gud som det talas om, Jesus som vandrar omkring i ett ljust skimmer, den ser inte jag mycket av i texterna. Det är spännande! Hur gamla texter, välkända texter liksom får ett nytt ljus!

Men det var inte detta som fastnade efter morgonens läsning. Nu läser jag i Lukasevangeliet. Luk 21:14-15 "Lägg bara på minnet att ni inte skall förbereda några försvarstal ty jag skall ge er ord och visdom som era fiender inte kan stå emot eller vederlägga".

Rubriken för den här texten handlar om "kommande prövningar". Och det är alldeles tydligt och klart att det blir synnerligen besvärligt. Men det som fastnade alldeles särskilt i dag var – "…ni inte skall förbereda några försvarstal ty jag skall ge er ord och visdom…". Inga förberedelser! Härligt!

Alla vi som läser och förbereder texter, artiklar, tal och inlägg. (Eller bloggposter…) Vi behöver inte förbereda oss – för Jesus ska hjälpa oss. Väldigt skönt!