fbpx

"du skämtar mig aprillo.."

I går var det stora skämtardagen. Och även stiften passade på att skämta.

Västerås stift meddelade att infört "andra chansen" i biskopsvalet.

Så här skriver de på sin facebook-sida:

Andra chansen i biskopsvalet! Biskopsvalet i Västerås stift har blivit en succé, inte mindre än 13 personer kände sig manade att bli stiftets nya biskop. Eftersom många kandidater föll bort vid nomineringsvalet i Borlänge har Västerås stift fattat ett helt unikt
beslut, man inför en andra chans! – Vi vill ju ha fram bästa möjliga biskop till stiftet och då är det viktigt att så många som
möjligt kan höras under en hearing, menar biskop Thomas Söderberg. Efter överläggningar har vi nu fattat detta historiska beslut för att få med fler kandidater till den kommande hearingen. Vi hoppas på tio personer om de bara får folkets röster.
– Vi har valt att kalla det för ”Andra chansen” och den här gången är det alla medlemmar som ska få välja vem som ska nomineras. Vi vill att det ska bli så folkligt som möjligt och att alla som vill ska få möjlighet att vara med. Därför har vi, nu när hockeysäsongen är slut hyrt in oss i ABB-arena. Förutom själva valet så kommer alla att bjudas på en unik vänskapsmatch mellan VIK-hockeys A-lag och ledamöterna i Stiftsfullmäktige. För att göra det lite svårare för elitlaget VIK kommer de att spela med kollekthåvar istället för klubbor och dessutom bara ha tre utespelare på isen. – Det ska bli väldigt roligt, jag tror att VIK får det svårare än de tror, vi har ett par ganska vassa forwards i stiftsfullmäktige som vet hur man lägger ett slagskott. Men
det är framförallt en vänskapsmatch och en folkfest, betonar Thomas Söderberg. OBS endast för medlemmar i Svenska kyrkan!

I Växjö stift meddelar man att biskopsgården kommer att byta färg nu när man får en ny biskop. Så är skriver man på sin facebook-sida:

Biskopsgården Östrabo byter färg!
I samband med biskopsskiftet i Växjö stift ska biskopsgården Östrabo målas om i en ny färg. Färgen som valts – purpur  – signalerar på ett tydligt sätt husets koppling till biskopen. Biskopen bär till vardags ofta en lila skjorta, vars rödvioletta färg från början var purpur, en dyrbar färg som framställdes ur havssnäckor som lever i Medelhavet. – Färgen purpur knyter på ett tydligt sätt an till husets funktion i både historia och nutid. Jag hoppas att stiftsborna kommer att tycka om den nya färgen, säger Fredrik Modéus, som vigs till biskop den 12 april.

I Kyrkans Tidning>> kan du också läsa om By-Folkärna pastorat som lanserat en ny app som hjälper till att registrera kyrkobesök och sedan kan man få avdrag på kyrkoavgiften om man är flitig besökare.

Eller att Martin Lönnebo nu lanserar en ny pärla i frälsarkransen – nämligen den bruna kaffebönan.

Och det var väl ingen som riktigt trodde att det rådde febril aktivitet på Göteborgs stiftskansli för att kunna dela samfälligheten i 4,5 delar?