fbpx

Fairtrade Challenge 2014

Fikadagen för Fairtrade äger i år rum torsdagen den 16 oktober. Låt bli många som fikar Fairtrade-märkt under en och samma dag.

http://www.kyrkaforfairtrade.org/

Målet är att ännu fler än tidigare år ska fika med Fairtrade-märkta produkter under en och samma dag, för att göra ännu större skillnad för de människor som odlar och producerar våra varor. Förra året fikade en halv miljon! Det var allt från enskilda personer och butiker, arbetsplatser och kommuner, församlingar och företag som deltog och bjöd in till fika. I år hoppas vi på en ännu större uppslutning.

Anmäl ditt fika på www.fairtradechallenge.se och välj laget ”Kyrkor för Fairtrade” när du registrerar en fika i din församling.

Fikadagen den 16 oktober är en del i kampanjveckorna Fairtrade fokus som äger rum vecka 41 och 42. På www.fairtradefokus.se hittar du all information inför kampanjen som i år har banantema.

Nyligen släpptes kampanjfilmen ”Banankontakt” och inom kort släpps del två av Fairtrade-rapporten ”Schyssta bananer”, som tittar närmare på den svenska bananmarknaden.

Ur POSKs vision och program:

Ett sätt att ta ansvar är att efterfråga och konsumera varor och
tjänster som producerats i en god arbetsmiljö som gynnar en hållbar utveckling i samklang med hela skapelsen. POSK förespråkar därför rättvis handel och ett hållbart nyttjande av jordens resurser, och stöder ett aktivt miljöarbete i stift och församling.

En av våra POSKare i kyrkomöte, Eva-Maria Munck, arbetar med Fairtrade. Ta gärna kontakt med henne om du har fler frågor.