fbpx

Finns på kartan

Twittercensus 2014>> har skapats av intellecta och Hampus Brynolf. Det är en karta med alla twitterkonton i Sverige. Uppdelade i olika kategorier där man enkelt kan hitta sitt eget konto – se vilka som följer mitt konto och var de finns. Och man kan också se vilka jag följer och var de finns.

Vilka är med i grafen?
Grafen visat de mest aktiva svenska twittrare. För att vara med på kartan måste alla följande krav vara uppfyllda: Konton ska ha twittrat mer än 1 gång per dag i snitt. Twitterinläggen ska främst vara på svenska. Kontot får inte vara låst. Kontot måste vara registrerat innan februari 2014. Kartan kan alltså sägas illustrera den mest aktiva delen av twitter, innehåller drygt 90 000 konton vilket motsvarar cirka 15 de svenskspråkiga twitterkontona som identifierats i Twittercensus. Har du några frågor? Kontakta @hampusbrynolf

Är det viktigt att finnas i de sociala medierna egentligen? Om detta kan man ha olika meningar givetvis.

Som informatör tycker jag att det är viktigt. För många av Svenska kyrkans medlemmar finns i de sociala medierna. Och vi ska finnas där medlemmarna finns och där de behöver oss.

Det finns inte ett sätt att nå ut till våra medlemmar. Det finns många vägar. Vi kan inte göra en TV-reklam eller en tidningsannons och tro att det räcker.

Vi har våra församlingar med personal och frivilliga. Vi erbjuder själavårdsamtal och bikt med absolut tystnadsplikt. Men människor behöver samtala och ställa frågor även när det inte är själavårdssamtal. De existensiella frågorna är stora och små och kommer när som helst på dygnet.

Vi i POSK har valt att finnas med på facebook och twitter bland annat. Vi använder säkert inte dessa medier optimalt, men vi vill finnas där och kunna sprida information om oss och ge ytterligare en möjlighet till dialog med oss.

Alla måste inte göra allt – alla måste inte finnas på facebook eller twitter eller något annat socialt medie. Men bara för att jag inte finns där så betyder det inte att ingen annan ska låta bli.

Och framförallt ska Svenska kyrkan finnas i alla kanaler! Det tycker jag är viktigt!

Ur POSKs vision och program:
Vi behöver ständigt utveckla nya vägar att möta unga människor. Det behövs vuxna som är närvarande där ungdomarna befinner sig, till exempel i skolan och i gemenskapen på internet.
(…)
Svenska kyrkan bör eftersträva ökad öppenhet på internet. POSK anser att alla ska ha tillgång till en större del av den information som man i dag måste vara anställd eller förtroendevald för att komma åt.