fbpx

En arbetsdag med förhinder

I går var ingen bra dag på jobbet. Datorn hade fått spatt när vi åkte hem från kyrkodagarna i Uppsala i söndags. Måndagen var jag kompledig, men i går skulle jag sätta fart igen. (Gick väl sådär med en mosig förkylning på väg…)

I alla fall… datorn hade bestämt sig för att inte vara med i alla fall. Det blev tog ett par timmar att få ordning på den. Men nu verkar allt vara OK igen, hoppas jag.

Tyvärr har jag inte hunnit blogga om kyrkodagarna. Men tanken är att vi ska lägga upp de inspelningarna som gjordes under helgen. Och de presentationer som vi fått tillgång till. Bilden ovan är från inledningen av kyrkodagarna i alla fall. Ordförande Hans-Olof Andrén hälsar oss välkomna. Nästan 90 POSKare från hela landet var på plats. Men vi återkommer till kyrkodagarna.

I går kväll hade vi ett första möte med arbetsgruppen "Mind the Gap". Det är en arbetsgrupp som ska arbeta igenom vår vision och program och hitta definiera de punkter och frågor där vi ska arbeta vidare och hur vi ska göra det. Ska det ske lokalt, på stiftet, som en motion i kyrkomötet, arbete i kyrkostyrelsen eller ligger frågan redan i en utredning?

Det ska bli spännande att se vad som kommer ut av den här arbetsgruppen. För Visionen och programmet är ju den grund för vilka frågor vi vill driva och vilken riktning vi ska ha.

POSK – Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan – har som vision att Svenska kyrkan ska vara en gemenskap som speglar Guds vilja i gudstjänst och liv och som talar tydligt om Jesus Kristus.