fbpx

POSKs kyrkodagar

Välkommen till POSKs kyrkodagar 17–18 februari i Jönköping!

Vi kommer att vara i Sofiagården, Kapellgatan 8 i Jönköping. På kyrkodagarna träffas POSKare från hela landet och får möjlighet att samtala och dela erfarenheter med varandra och fördjupa sig i någon av de olika programpunkterna.

Sista dag för anmälan har passerat.

Program:
Lördag 17/2  
11.00 Registreringen öppnar
12.00 Lunch
13.00 Välkomna
13.15 Vi vill bli ännu fler!
En kyrka fri från partipolitik kräver engagemang från fler grupper och enskilda kandidater runtom i landet. Men hur går det till och hur når vi framgång? Ett pass kring rekrytering av grupper och kandidater, en presentation av vad som görs och samtal kring vad som mer kan göras.
14.30 Ung i POSK
Hur är det att vara ung i POSK? Hur kan vi underlätta för fler unga att engagera sig som förtroendevalda i Svenska kyrkan?
15.00 Fika
15.30 Aktuellt i Svenska kyrkan
Ett pass med information och samtal kring tre olika ämnen som nu är aktuella i Svenska kyrkan.
Färdplan för klimatet – etapp 2, ny organisation för Svenska kyrkan i Utlandet och Act Svenska kyrkan – 150 år av internationellt engagemang.
16.45 Nätverk inom POSK
Hur kan vi inom POSK lära oss, inspireras och hjälpa varandra i de olika förtroendeuppdrag vi är valda till? Gruppsamtal utifrån olika roller vi är valda till. Vad är viktigt i uppdraget och vilken roll kan du ha i utvecklingen framåt.
18.00 Middag
19.00 Kyrkoval 2025
Den 21 september 2025 är det kyrkoval! Praktisk information om vad som då väntar kombinerat med stöd kring verksamhetsplanering för att kunna bedriva en fin valrörelse med gott resultat. Vad vill POSK i nästa kyrkoval?
20.00 Aftonbön
 
Söndag 18/2  
09.30 POSK påverkar och gör skillnad!
Korta rapporter kring delar av det arbete som sker i kyrkostyrelse och annat där POSK är med och bidrar på olika sätt. Här blir det också tillfälle för information kring skogsutredning och utredning för utökad stiftssamverkan.
11.00 Mässa i Sofiakyrkan
12.30 Lunch
13.00 Församlingen i centrum
En återkommande och viktig fråga för POSK. Men vad menas egentligen? Vad innebär det konkret att POSK driver i Svenska kyrkan?
13.45 Panelsamtal – hur blir vi kyrkovalets stora vinnare?
Vi avslutar kyrkodagarna med ett panelsamtal kring vad som krävs för att vi ska bli valets stora vinnare.
14.30 Avslutningsfika
Praktisk information:

Deltagaravgift:
Kostnaden för att delta i kyrkodagarna är 350 kronor. I detta ingår resa, måltider, fika och programpunkter.
Du betalar detta vid anmälan eller senast den 10 februari till bankgironummer 815-5608 eller så kan du swisha till 123 143 13 60. Märk inbetalningen med ditt namn och kyrkodagar. Vid eventuell avanmälan efter 12 februari återbetalas ej avgiften. (Med undantag för styrkt sjukdomsfall)

Resa, resebokning:
POSK står för styrkta resekostnader. Du bokar och ordnar med din resa själv. Samåk gärna eller boka tåg eller buss så billigt som möjligt. Det finns ingen möjlighet att parkera vid Sofiagården, men det finns parkeringar och parkeringshus i närheten.

Boende:
Du står själv för bokning av rum och övernattningskostnad.
Det finns flera hotell som ligger inne i centrala Jönköping på gångavstånd till Sofiagården och järnvägsstation.

Att hitta:
Sofiagården ligger en kort promenad på ca 700 meter från Jönköping Centralstation. Ett kvarter närmare stationen ligger Sofiakyrkan där vi kommer delta i mässan på söndagen.
Adress Sofiagården: Kapellgatan 8, 553 17 Jönköping