Välkommen, Victor!

 

POSKs styrelse har beslutat anställa Victor Ramström på 75% som informatör och organisatör. Vi ställde några frågor till Victor för att presentera vem han är, och fick bilden av ett Sven-Ingvars-fan med förflutet som diskantkörsångare. Med mera! 

Berätta lite om dig själv!
Jag är 27 år och bor i Kalmar, där jag också är född och uppväxt. Jag är ensamstående, och äldst av tre syskon. Mamma och pappa på var sitt håll i närheten, och en syster med familj bor i Göteborg.

Jag har i drygt 8 år arbetat som snickare. Där bygger jag hus, gör utbyggnader och renoveringar, monterar kök och bygger altaner med mera. 

Kyrkligt engagemang och bakgrund
Jag är aktiv och bor i S:ta Birgitta församling i Kalmar. Här har jag varit aktiv sen konfirmationen men var redan några år innan dess med i en diskantkör*. Här har jag gjort en hel del olika saker genom åren. Blev kyrkvärd när jag var 16. Gudstjänstgrupp, ungdomsarbete, kör, haft ansvar för sociala medier och församlingsblad och en hel del andra saker.

Kyrkliga förtroendeuppdrag
Sitter nu som ledamot i Kyrkomötet, 2:e vice ordförande i stiftsfullmäktige i Växjö stift, ordförande i kyrkorådet i Kalmar pastorat och fortsätter som ordförande i församlingsrådet i S:ta Birgitta församling. Tidigare mandatperiod var jag vice ordförande i kyrkorådet i Kalmar pastorat. Blev som 19-åring ordförande i dåvarande kyrkorådet i S:ta Birgitta församling.

POSK-erfarenhet
Har varit med i POSK sedan kyrkovalet 2009. 2010 kom jag med i styrelsen för den ena av de två POSK-grupper som då fanns i Kalmar. 2012 slogs de föreningarna samman och sedan dess är jag ordförande för POSK i Kalmar pastorat.

2011 blev jag invald i styrelsen för POSK i Växjö stift och blev ordförande för stiftsföreningen 2015. Sedan 2015 har jag också varit ersättare i riks-POSKs styrelse. 

Senaste bok/teaterpjäs/film/konsert
Konsert! Fastnade i ungdomsåren för Sven-Ingvars och deras musik. Sedan dess har jag inte missat en enda konsert de haft i krokarna. Och i år kommer de till Kalmar hela 3 gånger! Första konserten har jag hunnit se, fantastiskt även i ny skepnad. 

Eventuella intressen förutom POSK 😉 
Det mesta av fritiden går åt till olika kyrkliga uppdrag, och det är riktigt roligt! Sitter också med i min bostadsrättsförenings styrelse. Jag tycker också att det är härligt att ge sig ut på sjön med båt. 

Varför vill du jobba som POSK-informatör?
Jag ser fram emot och tycker det ska bli roligt att få jobba för POSK och att lite mer kunna fokusera på en inrikting i livet. Jag tycker att det är ett spännande uppdrag att fortsätta utveckla POSK som organisation och att stärka POSK som nomineringsgrupp. Samtidigt lockar bredden och variationen i arbetsuppgifter. Jag hoppas kunna bidra med mina tidigare erfarenheter från POSK på alla tre nivåer. 

Victor tillträder tjänsten i mitten av augusti. Välkommen i den nya rollen säger vi! 

Linda Cigéhn har 31 maj gjort sin sista arbetsdag som informatör. Vi tackar för den tid hon gett till POSK,  och önskar Linda lycka till i nya uppdrag! 

* Den som inte har full koll på vad en diskantkör är kan läsa här. 

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>