Småskrifter från POSK

Nu lanserar vi den första småskriften!

Det finns flera frågor som är särskilt viktiga för POSK, frågor som kan vara svåra att sätta sig in i utan att ha fått en förklaring till varför POSK tycker som vi gör. Ett exempel på en sådan fråga är indirekta val – vad menar POSK när vi anser att Svenska kyrkan ska återgå till indirekta val till stiftsfullmäktige och kyrkomöte?

I det vi kallar småskrifter samlar vi texter som beskriver olika frågor lite djupare. En del småskrifter är längre, några är kortare, men de ger alla några olika infallsvinklar på de frågor vi anser är viktiga för Svenska kyrkan.

I det första häftet publicerar vi en text skriven av Anders Bexell, tidigare stiftsdirektor i Göteborg, där han beskriver Svenska kyrkan och vår demokrati. Här lyfts flera argument som talar för att Svenska kyrkan skulle gynnas av att återgå till indirekta val – argument som väl svarar mot den linje som POSK länge har drivit.

Såhär läser du småskriften:

Här nedan kan du läsa den första småskriften, Svenska kyrkan och demokratin, direkt på hemsidan.
Du kan också ladda ned den som PDF-version och läsa den i din dator, surfplatta eller telefon.
Läser du hellre på papper än på en skärm så kan du också skriva ut den.

Håll utkik! Efter sommaren kommer nästa småskrift som också handlar om indirekta val.

Trevlig läsning!

Nedladdningsbar PDF:
Svenska kyrkan och demokratin

 

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>