Kyrkomötet, kandidat nr 2
Stiftsfullmäktige - Visby, kandidat nr 3
Stiftsfullmäktige - Norr, kandidat nr 14
Stiftsfullmäktige - Sudret, kandidat nr 18
Stiftsfullmäktige - Medel, kandidat nr 15

Johan Fällman

Visby

Om mig

Jag arbetar i Visby domkyrkoförsamling som pedagog för projektet 0-40.
Ursprungligen kommer jag från Hörnefors, där jag också fick min första anställning som pedagog i församlingen. Sedan ungdomsåren har jag varit aktiv i kyrkan. Som anställd har jag arbetat med ungdomar och konfirmation, och med musik- och diakonala arbetsuppgifter. 
På fritiden så ägnar jag mig åt musik, umgås med vänner. Reser gärna till Sri lanka där jag föddes. Jag följer även Umeås hockeylag Björklöven.

33965316-3CE2-4B24-80CA-46D3799CEDEB

Det här vill jag verka för inom kyrkan

När jag konfirmerades så var jag inte särskilt övertygad, men hade turen att träffa människor i kyrkan som lyckades trycka in rätt ”knappkombination” i rätt tajming och varierad intensitet på mig. Detta gjorde att jag slutligen blev så pass övertygad att jag numera aldrig kan tänka mig att vara utan kyrkan! 

Jag brinner för att hitta just rätt kombination hos varje enskild individ som jag möter, detta för att varje människa ska få uppleva det  fantastiska med församlingslivet i svenska kyrkan!

Kyrkan har ett stort utbud verksamheter  (barn- ungdomsaktiviteter, soppluncher, katekumenat, meditation och retreater, körer och konserter mm). För en del kan kyrkan finnas i livets alla skeendenför andra kan kyrkan finnas  för några enstaka men väldigt viktiga skeenden

Under åren som pedagog har jag även brunnit för breda plattformar där människor från olika verksamheter och åldersgränser kan mötas. Kyrkans alla relationer är viktiga och ju bredare vi kan dela glädje och gemenskap desto rikare blir kyrkan.

 Jag tror på låga trösklar men också på spännande stimulerande trappsteg för alla som vill vara en del av vår folkkyrka.

 Ett varierat gudstjänstliv som har plats för både tradition och utveckling. 

”Relevans” är ett nyckelord, vi behöver därför vara lyhörd mot våra medlemmar.

 

Kyrkan ska vara en plats för samtal, en plats för skratt och gråt, en plats för livlighet och stillhet, en plats där man alltid är välkommen och som man ibland känner till  som  sitt ”andra hem”.  En plats där vi tillsammans bildar ett ännu större ”VI”, nyfikna och drivna i guds kärlek och närvaro.