Därför tycker jag att kyrkan ska vara opolitisk.

Åsa Wackelin Flanking om att det är till fördel för kyrkan och dess öppenhet när partipolitiken lämnas utanför.

Publicerad Hela Gotland den 5 september

Den frågan har blivit ännu lättare att svara på efter en artikel i Gotlands Allehanda den 31 augusti där nationalistiska Alternativ för Sverige (AfS) säger att de vill använda kyrkan som språngbräda för att komma in i politiken. Frågan om partipolitik i kyrkan dyker ju alltid upp inför kyrkovalen.Jag ser i debatter att många som kandiderar för ett parti tycker att allt den personen gör är politiskt för att den är politiker. Jag tycker att vi alla bör lära oss att hålla isär våra roller. Jag tror det är få av oss som tar in partipolitik i våra föreningsaktiviteter. Jag tror till och med att andra i den föreningen skulle kunna ta illa upp!

Jag tror att det är till fördel för kyrkan och dess öppenhet att människor som verkar för och inom kyrkan håller sin politiska sfär utanför. Det gör sannolikt att fler känner sig bekväma med att bli en del av Svenska kyrkan. Det är däremot viktigt att Svenska kyrkan vågar stå upp för sina åsikter när det gäller mångfald. Kyrkan måste våga ta ställning och måste våga att vara obekväm i obekväma frågor. Men med det så ska det ej vara partipolitiska ställningstaganden.

Svenska kyrkan är öppen för alla. Du kan engagera dig utan att ha en politisk färg eller politisk agenda. De som är engagerade i kyrkan bör ha en mer öppen och tolerant inställning till sina medmänniskor än vad de som tillhör AFS har. Det är min åsikt.

Jag kommer inte att kommentera den ovan nämnda artikeln mer än att den sa mycket om deras syn på andra människor. Jag tycker att de har fått för mycket uppmärksamhet och jag kommer ej att ge dem mer.

Detta är anledningen till att jag valde att engagera mig i just POSK (Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan)

Var sak har sin plats, och i kyrkan hör ej partipolitik hemma.