Kyrkomötet, kandidat nr 10
Stiftsfullmäktige - Visby, kandidat nr 9
Kyrkofullmäktige - Visby, kandidat nr 9
Stiftsfullmäktige - Norr, kandidat nr 21
Stiftsfullmäktige - Medel, kandidat nr 24
Stiftsfullmäktige - Sudret, kandidat nr 23

Helén Gustavsdotter Johansson

Visby

Om mig

Jag är född och uppvuxen på Gotland, flyttade härifrån i min ungdom. Först till Linköping, sedan till Umeå där jag bodde i 30 år. Jag har bl a arbetat i industrin med utbildning, som sekreterare, i hotell och restaurant, som EU-projektkoordinator på universitetet. På min fritid har alltid resor, böcker och musik varit något jag aldrig får nog av. Att träffa andra människor, uppleva andra länder står högt på min lista. Min familj har högst prioritet, med 3 vuxna barn och 4 underbara barnbarn.

received_3972103249547279

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Kyrkan då, har alltid på något sätt funnits med mig, en gång ville jag faktiskt bli präst, men tvivel kom i vägen. Idag är kyrka för mig närheten till vår herre Jesus Kristus, möten med människor i olika åldrar.
Att arbeta som kyrkvärd är för mig ett hedersuppdrag i de olika kyrkorna.
Kyrkan står för så mycket mer än gudstjänster och jag har med glädje deltagit i olika projekt som kyrkan erbjuder människor som Stilla stunder, meditation, aktiviteter för barn och familjer, söndagsmiddagar, ensamma människor som kommer för att få lite kärlek, värme och uppmärksamhet. Att vara en del i detta arbetet bereder mig mening, glädje och är givande.
Den diakonala delen som kyrkan arbetar med ligger mig varmt om hjärtat. Musiken, konserter är ett universellt språk som jag tror tilltalar alla som jag också uppskattar mycket.