Kandidat nr 3

Nils Olof Ericsson

Universitetslärare, 76 år, Sankt Pauli Församling, Örgryte Pastorat, Göteborg

Om mig

Jag har varit aktiv i kyrkan de senaste 20 åren. Mitt yrke under arbetsåren: engagerad lärare på gymnasier och universitet, också med internationella kontakter. En viktig del av mitt liv är knuten till Kina, kinesiska mitt ”andra modersmål”, jag har bott och arbetat där i många år och har personliga kontakter med kinesiska vänner. Jag har också fina kontakter med kristna kyrkor i Kina. Aktiv i Sankt Pauli församling, men har goda kontakter med andra församlingar, även i min barndomsstad Piteå.

POSK_foto

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Öppenhet för olika tankar

Kyrkan måste välkomna alla, inte vara begränsad till ”dem som tänker rätt”. Funderingar, tvivel, olika tankar ska välkomnas till öppna samtal.

Ingen partipolitik i kyrkan

Vi väljer själva våra tankar och åsikter om politik i samhället, men det är inte en sak för kyrkan att avgöra! Det finns en kristen trosgemenskap inte bara i vårt land utan internationellt. De samtalen är positiva, men de ska inte styras av partipolitiska åsikter i vårt land eller i andra länder.

Musik till alla

Musiken är en helt avgörande del i kyrkans roll! Den har varit central i många hundra år, och det ska vi fortsätta att vårda och utveckla.

Unga en avgörande viktig del

Om de unga slutar att intressera sig för kyrkan, och ser oss som en ”udda sak” som inte har med dem att göra, då tappar kyrkan en central del av vår verksamhet.