Kandidat nr 2

Meri Brandel

1956, Civilekonom, Örgryte församling, Göteborg

Om mig

Jag blev inbjuden till Örgryte församling av min granne o blev så varmt mottagen att jag sedan dess har varit aktiv i många sammanhang, som deltagare o ledare på kurser, kyrkvärd o förtroendevald. Jag har arbetat som ordförande och suppleant i fullmäktige, kyrkoråd, utskott o nämnder redan i samfälligheten och nu i pastoratet o begravningssamfälligheten.
Jag har en dotter som förverkligar sina egna drömmar så jag kan ägna mig åt långa löprundor i naturen, när tiden tillåter.

IMG_8980

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Jag skall arbeta för att våra mål enligt valprogrammet skall synliggöras och utvecklas speciellt  i följande sammanhang:

  • Låta gudstjänstlivet utvecklas efter församlingarnas olika traditioner och särarter så alla kan känna sig hemma i någon av våra församlingar.
  • Att verksamheten i våra församlingar upplevs som relevanta och engagerande i dagens samhälle.  Att vi utvecklar sammanhang där människor av alla åldrar o bakgrund känner sig välkomna och delaktiga.  Att vi tar vara på varandras förmågor och sprider hopp och glädje.
  • Att kyrkan kan utvecklas som en fri trossamfund utanför partipolitiken.