Kandidat nr 2

Meri Brandel

Civilekonom, 1956, Örgryte

Om mig

Efter jag flyttade till Skår, Örgryte församling, har jag varit aktiv som volontär, kyrkvärd och förtroendevald. Senaste mandatperioden har jag arbetat med kyrkans omorganisation i Göteborg. Ett privilegium men krävande arbete inför övergången från samfällighet till nio enheter.
Jag har arbetat inom den privata sektorn med ekonomi/marknadsföring och styrelsearbete, men ombildat mig och är idag engagerad inom sociala frågor som ex samtalsgrupper och mindfulness.

img_4128.jpg

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Arbeta för en tillåtande kyrka som är öppen för olikheter!

Det skall finnas plats för olika andliga traditioner inom Svenska kyrkan med respekt för våra olikheter som jag kallar Guds mångfald.  Att våra församlingar kan bevara sin särart är väsentligt för att nå denna öppenhet.  Vi skall bereda plats för möten i en kärleksfull tillåtande gemenskap där vi tar tillvara på varandras gåvor och ser våra olikheter som en tillgång.

Musik i kyrkan!

Musiken är en viktig del av vår kyrka, en dörr in i gemenskapen för många.  Att bevara musiken från barnkörerna till välutbildade organister borde vara en självklarhet.  Vad vore en Godstjänst utan sång där alla välkomnas att delta och ingen behöver fråga om lov.