Kandidat nr 4

Elisabet Myreberg Albihn

Gamlebo

Om mig

35 år gammal med man och 2 barn. Vi bor i Lerum sedan augusti 2014 och både jag och barnen är nu med i Lerums kyrkas körverksamhet. Arbetar som sjuksköterska inom barn och ungdomspsykiatrin i Borås. Är även utbildad show/ musikalartist samt dramapedagog. Uppvuxen i Sävedalen, där min mamma arbetade som organist i församlingen i 35 år. Har varit kyrkopolitiskt aktiv och suttit i kyrkofullmäktige för POSK i Partille- Sävedalens pastorat sedan jag var 17 år, alltså halva mitt liv.

p8141321.jpg

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Jag vill arbeta för att främja frivilligarbete inom kyrkan då jag har en oro över att så många väljer att gå ur och lämna Svenska Kyrkan.
Jag vill också arbeta för att alla som kommer till kyrkan, stor som liten, känner att de har en plats och att de kan påverka genom tankar önskemål och funderingar. Har i min tidigare församling arbetat mycket för att involvera barnen i gudstjänsterna bl.a. genom att de har fått läsa förböner, ringa i klockor, tända ljus… ja, allt som man kan delegera till en frivillig.
Jag vill även främja musiklivet och strävar efter att varje gudstjänst kan förgyllas med någon form av musikaliskt inslag. Kan vara solosång, körgrupper, körer, ensembler etc.
Då jag arbetar inom psykiatrin känner jag ett stort ansvar för utsatta och sjuka människor. Att finna vägar som kan leda dessa till kyrkan är något jag brinner för. Jag tror och anser att kyrkan är en plats för alla och vill gärna hjälpa människor att hitta dit för att sedan få glädjas över att se dem uppleva den kärlek och gemenskap en församling kan ge.
Mitt ledord är – Vi älskar för att Gud först har älskat oss!