Kandidat nr 19

Ingrid Lundström

66 år, Vattholma

Om mig

Jag bor i Vattholma sedan många år men är uppväxt i Storvreta. (född Röstborn). Kyrkan och tron har alltid varit en naturlig och viktig del i mitt liv, men också glädjen att få dela tro med andra. Jag sitter med i församlingsrådet och har bland annat haft Alphakurser i Vattholma. Jag har under mitt arbetsverksamma tid haft en resetjänst inom olika typer av församlingsutveckling. Tidigare arbetat för den lutherska kyrkan i Tanzania.

Foto 2020-05-26 23 47 25

Det här vill jag verka för inom kyrkan

En vardagsnära kyrka
Jag vill verka för en vardagsnära kyrka där hela livet får plats både i undervisning och i vår gemenskap. En kyrka som blir en naturlig och trygg del av vårt samhälle för alla åldrar. Ett ”vi”.

Det livsnära samtalet
Jag har sett hur mycket t ex Alphakurser betyder både i vår församling men också runt om i Sverige. En mötesplats för alla som är intresserade av att samtala om livsåskådningsfrågor oavsett tro och bakgrund. Ett populärt sätt att fräscha upp sina kunskaper och få uppleva något av trons insida, samtidigt som man har trevligt tillsammans med nya vänner. Under våren har vi haft digital Alpha vilket också fungerat bra. En av våra tidigare deltagare skrev:
”Alphakursen förändrade och förbättrade mitt liv. Stora ord men så är det. Här hittade jag en gemenskap som var ärlig och positiv. Formen var avdramatiserad med att äta först, sedan ett inspirerande föredrag och därefter samtal om det man hört eller något annat som kändes viktigt och låg en nära hjärtat”