Detta vill POSK i Håbo

Kyrkoval 2021
Söndagen 19 september går vi till val i Svenska kyrkan

Ladda ner vår programfolder som PDF

Våga vara kyrka

När man har flyttat till en ny ort, är kanske inte kyrkan det första man tänker på.
Vi vill att kyrkan ska välkomna alla nyinflyttade håbobor med brev och erbjudande om aktiviteter som kyrkan kan erbjuda.

En inkluderande kyrka

Oavsett vem du är eller varifrån du kommer, ska du veta att du ALLTID är välkommen i kyrkan.
Vi vill arbeta för mångfald och innanförskap. Kyrkan ska genom praktisk handling föregå med gott exempel.

Musik och kultur är en del av tron

Musiken är en Guds gåva och en viktig del av människors vardag. Musiken i gudstjänster och konserter bidrar till att bära, utforska och fördjupa tron.
Vi vill ha ett aktivt samarbete mellan kyrkan och samhällets övriga kulturaktörer.

Barn och ungdomar är kyrkans framtid

Kyrkan har ett stort ansvar för uppföljning av dopet, därför vill vi prioritera barn och ungdomar. Gudstjänstlivet behöver erbjuda möjligheter för barn, ungdomar och familjer att delta. Vi vill att kyrkan erbjuder söndagsskola för barnen under gudstjänsten och att konfirmationsundervisning aktivt ska erbjudas ungdomarna i Håbo pastorat.

Gudstjänst varje söndag

Som en påminnelse att kyrkan finns till hands och välkomnar alla som vill komma och dela gemenskap med Kristus, vill vi fira regelbundna gudstjänster varje söndag i våra kyrkor.

Rösta för Guds skull i Kyrkovalet

Svenska kyrkan är en demokratisk folkkyrka och så vill vi att den ska vara. Därför det är viktigt att du går och röstar i kyrkovalet den 19 september.
Röstar du på POSK – Partipolitiskt Obundna i Svenska Kyrkan – så bryter du partipolariseringen och röstar fram personer som är aktivt engagerade i kyrkan och deltar regelbundet i gudstjänstlivet.