Stiftsfullmäktige - Backa-Lundby-Torslanda/Björlanda, kandidat nr 4

Håkan Magnusson

1951, ingenjör, Torslanda - Björlanda

Om mig

Aktiv nybliven pensionär med ansvar för flera funktioner Torslanda - Björlanda församling, såsom Kyrkofullmäktiges Ordförande, Valnämndens ordförande och ledamot i Kyrkorådet.

I Göteborgs kyrkliga samfällighet: har varit ledamot i fullmäktige i flera mandatperioder samt vice ordförande i valnämnden.

Deltar i kyrkans grupper såsom kyrkokör, guidegruppen, internationella gruppen, kyrkvärd och pilgrimsvandringar.
Bor i villa i Lilleby tillsammans frugan.

hakan_korkortsfoto-2.jpg

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Svenska kyrkan blir fri från att vara ”statskyrka”.

Svenska kyrkan är fortfarande styrd på samma sätt som riksdag och regering. De sekulära partierna har fortfarande kontroll över Svenska kyrkans utveckling genom det direkta valsystem som gynnar dessa grupper.

Vi i POSK vill att församlingen ska vara grogrunden för demokratin och därmed ha ett indirekt valsystem, där församlingen via elektorer röstar till stift och kyrkomötet på riksnivån. Detta medför att kostnaden för det dyra kyrkovalet kan mer än halveras.

Stiftets uppgifter

Stiftet ska vara församlingens stöd och inspiration för mission, diakoni, undervisning och gudstjänst.

Satsa på utbildning för ideella, anställda och förtroendevalda, speciellt bland unga.

Bistå församlingar när de möter människor på flykt från krig.

Inspirera och utveckla kyrkomusiken: så att fler får möjlighet till att sjunga och spela musik i kyrkorna och på andra platser.

Stimulera till att ha en låg tröskel och högt i tak, så att många finner vägen till kyrkans olika aktiviteter, alltifrån gudstjänster till samlingar där man odlar goda relationer.

Verka för teologisk bredd och mångfald.

Hjälpa församlingarna med internationella kontakter, där ömsesidigt vi lär oss hur olika kyrkorna ute i världen fungerar och verkar för att sprida det goda budskapet.