Kandidat nr 11

John Sunnqvist

Student, 24, St Peters klosters församling

Om mig

Mitt namn är John Sunnqvist, jag född år 1997 och studerar för att bli präst i Svenska kyrkan här i Lunds stift. Jag är även timanställd som vaktmästare i St Peters klosters församling som även är min hemförsamling. Jag har varit aktiv i kyrkan sedan jag konfirmerades i Häljarps församling ute på landsbygden där jag framför allt har jobbat med konfirmander.

John Sunnqvist_MG_7963

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Svenska kyrkan – en trosgemenskap 

Svenska kyrkan är ett spännande och ett dynamiskt samfund med många olika trosrörelser och åsikter. Detta ska vi värna och jag drivs av att vi kan ha olika åsikter i många frågor samtidigt som vi ser på varandra med respekt och kärlek. Svenska kyrkan är inte en åsiktsgemenskap – Svenska kyrkan är en trosgemenskap!

Värna våra kyrkor 

Som vaktmästare får jag chansen att spendera mycket tid i ett fantastiskt kyrkorum, nämligen Klosterkyrkan. Lunds församlingar har ett flertal fantastiska kyrkorum som är symboler för Guds närvaro här på jorden. Under mina studier i teologi vid Lunds universitet har jag fokuserat på kyrkorummens fantastiska möjligheter att skapa möten mellan människor och möten mellan människor och Gud. Jag vill verka för ett hållbart bevarande av våra kyrkorum och verka och uppmuntra församlingar till använda och utveckla kyrkorummen. Låt oss värna och bevara vår kyrkor!