Kandidat nr 3

Marja Nurkkala

62 år. Merkonom.

Om mig

Jag flyttade från Finland till Sverige 2001. Jag har bott i Torshälla över 10 år, Jag har två vuxna döttrar och ett barnbarn. Jag är sjukpensionär och har därför tid att engagera mig mer i kyrkan. Volontärarbete har alltid varit min hjärtesak. När det behövs hjälper jag till på många olika sätt i församlingen, i köket och som kyrkvärd samt hjälper församlingsbor i olika ärenden, t.ex med språket, handling, hämtning av medicin.

68859589_2351707398209400_2431229854956388352_n (2)

Det här vill jag verka för inom kyrkan

  • att kyrkan ska kunna fortsätta vara en gemenskap där många traditioner ryms, där vi får dela gemenskap och tro, i ett välkommande och inkluderande sammanhang. Vår drivkraft ska alltid vara kärleken till vår nästa.
  • jag vill vara med och ta ansvar i min kyrka. Mångfalden inom Svenska kyrkan är en rikedom att ta vara på och kyrkan ska respektera och glädjas åt alla som vill var med. För att vi tillsammans ska fatta kloka beslut är det viktigt med en blandning av människor med olika kompetenser och erfarenheter. Det är en god kraft i samhället.
  • i församlingen ska alla människor vara lika värda och ha samma rättigheter. Det innebär att det inte spelar någon roll var du bor, var du kommer ifrån, vilket kön du har, vilket språk du pratar, vilken politik du gillar eller om din familj är rik eller fattig. Kyrkan är öppen för alla.