Intet är som väntans tider

Den ena dagen efter den andra går utan att mina filter till min andningsmaskin dyker upp. Det har nu gått två månader sedan ordern gjordes från Huddinge sjukhus.

Anledningen till förseningen beror på att Landstinget sa upp avtalet med ONEMED utan att säkerställa att en ansvarig ersättare utsetts.

Försöker man få veta om och när hjälpmedlet kan levereras, så är det ingen som vet. Ingen tar på sig ansvaret.

Jag tillhör ändå den grupp som skulle prioriteras eftersom mitt hjälpmedel behövs till min andningsmaskin och bedöms därför som livsnödvändigt.

För tre veckor sedan blev jag uppringd av en person på Förbrukningshjälpmedel i hemmet. De hade tagit över lagret från ONEMED och skulle således utföra leveranserna. De beklagade förseningarna och sa att jag kunde få komma till deras lager och hämta mina filter.

Jag åkte dit, men inte fanns där de filter jag behövde. Ingen kunde heller svara på när jag skulle kunna få mina filter. De hade bara ansvar för leveranser av befintligt lager. Ordern från Huddinge sjukhus fanns trots allt hos dem! Men kommer någon verkställa ordern?

Man känner sig maktlös. Oroande tankar rör sig i huvudet. Hur länge klarar jag mig utan att byta filter?

Det kanske inte bara är värmen som orsakat ett högre dödstal bland äldre i sommar. Orsaken kanske även kan hittas i Landstingets inkompetenta hantering av livsnödvändiga hjälpmedel.

Det är snart val men jag ser tyvärr inget parti som har en lösning på Landstinget och dess problem.

/Eva