POSK-bulletin

Juni 2017

POSK-bulletin juni 2017
Idag är det 95 dagar kvar till kyrkovalet 170917 – på söndag är det 13 veckor till valdagen.  
 
Innehåll:
1. Valmaterial – beställningar 
2. Valmaterial övrigt 
3. Kandidatpresentationer 
4. Videoapeller 
5. Debatt 
Valmaterial – beställningar 
På hemsidan finns sedan en tid information om valmaterial som kan beställas hem via riks-POSK. Information har också gått ut till stiftsföreningarna om detta.
   Lokala grupper och stiftsföreningar beställer via riks-POSK, och vi gör sen en samlad beställning från Office Depot, som sedan skickar ut till grupperna.
   Vad som finns att beställa, och hur det går till, kan du läsa under fliken Material på hemsidan.
Valmaterial övrigt
”Material” är ett nytt menyval på POSKs hemsida, som du hittar uppe till höger i det gula menyfältet.
Under den rubriken samlar vi allt vi har av material till stöd för det lokala arbetet. Underlag för debattartiklar, trycksaker för lokal utskrift, loggor, bilder, videoklipp, råd om sociala medier. Med mera.
Sidorna under fliken Material uppdateras fortlöpande, och allt är inte på plats ännu, men kika in, botanisera, och ta för vana att återkomma.

<https://www.posk.se/material>

Kandidatpresentationer
”Röstar man på POSK så vet man inte vad man får” – känns det argumentet mot POSK igen? Underförstått att ”en POSK-representant får ju tycka vad den vill”.
    Vårt handlingsprogram och våra lokala program ger svar på många områden om vad vi vill. Men det är våra lokala representanter, och våra kandidater till stiftsfullmäktige och kyrkomöte som bär upp POSK och är vårt ansikte utåt.
    Därför ser POSK-styrelsen det som synnerligen viktigt att så många lokala grupper som möjligt – helst alla! –  presenterar så många som möjligt av sina kandidater på gruppens egna webbsidor.
Snart är ett formulär klart för sådana presentationer, och det kommer då att kopieras ut till alla lokala gruppers (inkl. stiftsföreningarna) webbplats. Vi meddelar när så sker.
För att detta ska fungera smidigt för alla lokala webbsajter är det viktigt att de är upplagda med sina aktuella församlings- och pastoratsnamn, och att alla nya grupper har fått sina webbplatser upplagda!
   Stiftsföreningar: Se till att rapportera in till <info@posk.se> eventuella återstående nystartade grupper som vi behöver lägga upp nya sajter för (Det måste göras av oss centralt.) Rapportera samtidigt vem som är kontaktperson för gruppen, och om gruppen har utsett en ansvarig webbredaktör!
Videoapeller
Under kyrkodagarna i Solna i januari hade vi några filmare på plats som hjälpte oss spela in små korta apeller för POSK, som många tog chansen att medverka i.
    Nu är dessa filmer redigerade, och håller på att läggas upp på Youtube. Så snart de är färdigpublicerade där kommer vi att lägga upp den på vår videosamlingssida på webben.
    Var då?
    Självklart här, under ”Material”:
Ni kan även besöka POSKs egen Youtubekanal, som finns här.
Ta debatten!
POSK har hittills varit med ganska bra i kyrkovalsdebatten, som i år har startat ovanligt tidigt.
I mitten av augusti startar den intensiva delen av valkampanj och fortsatt debatt. Mot slutet kan det bli trångt i debattspalterna, så planera i god tid in att skriva ett antal debattartiklar eller insändare i era lokala tidningar.
    Ta gärna också chansen att redan nu, före sommaren, skriva i tidningar – för att ”värma upp” intresset och göra folk medvetna om POSK och valet.
    Under ”Material” på vår webbplats samlar vi texter och debatter som kan ge input. Kopiera fritt från texter andra POSK-are har skrivit, och gör det till era egna. Vi ligger lite efter med uppdateringen just nu, men det kommer mer allt eftersom!
Hälsar informatörerna
Linda Cigéhn,  070-400 06 54
Lars-Gunnar Frisk,  070-471 07 40
=============================
        info@posk.se         www.posk.se
=============================
En FRI röst i en FRI kyrka!
POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan
=============================
This email was sent to knapp-bertil.eriksson@skola.sundsvall.se
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
POSK, Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan · Sofiehemsvägen 16 · Umea 907 38 · SwedenEmail Marketing Powered by MailChimp

@media only screen and (max-width: 480px){
table#canspamBar td{font-size:14px !important;}
table#canspamBar td a{display:block !important; margin-top:10px !important;}
}