Kandidat nr 9

Anders Hannus

IT-konsult, 48, Norrfjärden

Om mig

Är utbildad ljudtekniker men jobbar som IT-konsult på dagarna.
Har ”alltid” sjungit i kristna körer så musiken och dokumentering av musik ligger mig varmt om hjärtat.
Är uppvuxen inom Baptismen i svensktalande Jakobstad men var i tonåren ofta med på andra församlingars verksamhet och fortsatte nog så min morfars jobb med ekumenik.
Flyttade 1993 till Sverige och kände mig mest hemma i Svenska kyrkan. Vill genom POSK att kyrkan ska styras av de som aktivt deltar i kyrkans verksamhet.

Anders Hannus 89

Det här vill jag verka för inom kyrkan

  • Jag vill att kyrkan ska kunna vara en kyrka för alla. Här måste alla kunna få plats och accepteras för den dom väljer att vara.
  • Jag vill att kyrkan ska kunna hitta sin plats i det moderna samhället utan att göra avkall på traditioner. Att det nya och det gamla måste kunna samsas sida vid sida och att det ena inte är bättre än det andra utan bara annorlunda. Alla mina besök i olika församlingar har stärkt mig i min övertygelse att det inte finns ett rätt och många fel utan många rätt och få fel. Att församlingar är olika för att människor är olika.
  • Jag vill verka för att kyrkan har ett rikt musikliv och som spänner över alla åldersgrupper.
  • Jag vill verka för att barn och ungdomsverksamhet prioriteras. För häri ligger den naturliga tillväxten och utan tillväxt som dör en församling till slut.