Kyrkomötet, Linköpings stift, kandidat nr 3

Lars Beckman

58 år, Organist. Linköping

Om mig

Jag började sjunga i kyrkans barnkör som åttaåring och utbildade mig så småningom till kyrkomusiker. Har under lång tid verkat som kyrkomusiker i Linköpings stift och haft många olika uppdrag i kyrkan inom musikens område. Sedan några år är jag organist i Norrköping S:t Olofs församling med särskild inriktning mot körsång . På min fritid ägnar jag mig gärna åt umgänge med familj och vänner, matlagning, vinprovning eller att vara ute i naturen och röra på mig.

547C53BD-DBC0-4735-A18B-20EA99A0C42C

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Förenkla struktur och organisation i kyrkan.
Jag vill stärka de lokala enheterna, församlingarna, och förenkla organisation och struktur så de bättre stödjer kyrkans identitet och uppdrag där församlingen och dess liv är den grundläggande enheten. Närhet !

att vi håller igång arbetet för en ny psalmbok
I arbetet med att bearbeta och skapa nya psalmer är det viktigt att tillvarata en bred kompetens för att uppnå hög kvalitet.

Att Svenska kyrkan är en attraktiv arbetsplats!
Det är viktigt att kyrkan tar ansvar för att rekrytera medarbetare på lång sikt och att kyrkan arbetar för att vara en attraktiv arbetsplats.

Gör kyrkan till en plats att växa i!
Jag vill också verka för att stärka arbetet med ideella inte minst bland barn och unga. Det finns många olika vägar in i kyrkan men jag vill särskilt lyfta musikens roll och möjligheter – satsa på körer för barn och unga!