Stiftsfullmäktige, Domkyrkokontraktet, kandidat nr 2

Christine Andersson

Jurist, 41 år, Linköpings domkyrkoförsamling

Om mig

Jag upptäckte Svenska kyrkan som vuxen. Var stiftsjurist i Stockholms stift 2009-2014 och i Linköpings stift 2014-2018. Numera jobbar jag statligt och upplever kyrkan i City som församlingsbo. Fritiden ägnar jag mig åt min lilla familj (jag och barn), vänner, träning, meditation och kreativt skapande (deltagit bl a i jurybedömda utställningar på Kalmar konstmuseum och Liljevalchs konsthall).

83c5060a-b9d4-4a6f-8608-11141de4ce9d

Det här vill jag verka för inom kyrkan

Jag lockades och lockas av öppna sammanhang och av att alla är välkomna med respekt för sina erfarenheter och förutsättningar. Mitt hjärta klappar lite extra för de som är ovana eller skeptiska till Svenska kyrkan men som ändå vill vara medlemmar. För de som vill tända ett ljus i kyrkan eller bara njuta av de mäktiga kyrkorummen och andas. För de som fortfarande bär ett hopp djupt inne att det är möjligt att känna att man är buren. För de som inte vill vara med men som behöver hjälp av kyrkan på olika sätt t ex att handla i pandemitid.

Jag vill verka för en miljö med kontaktytor för alla där man får närma sig på sina villkor och, om man vill, bli en del av ett öppet sammanhang. Ett sammanhang som kan bära dig själv och andra i vardag eller när livet stormar. En stark samhällskraft att räkna med och lita på.

Jag tror att detta sammanhang har bäst förutsättningar att vara öppet och att samhällskraften blir starkare om det är fritt från partipolitik.