Kyrkomötet, kandidat nr 1
Kyrkofullmäktige i Örgryte pastorat, kandidat nr 1

Carina Etander Rimborg

1964, Kommunikatör, Härlanda, Göteborg

Om mig

Jag har varit förtroendevald i Svenska kyrkan sedan slutet på 1980-talet. Jag har suttit både i kyrkofullmäktige och kyrkoråd. Sedan valet 1997 är jag ledamot i kyrkomötet, där jag sedan valet 2013 varit andre vice ordförande. I Örgryte pastorat är jag andre vice ordförande i kyrkofullmäktige.
Nu jobbar jag som kommunikatör i Svenska kyrkan Mölndal och är chef för kansliet där. Dess för innan jobbade jag hos Svenska kyrkan Tjörn och före det var jag informatör för POSK i åtta år.

IMG_0941

Det här vill jag verka för inom kyrkan

För mig är det viktigt att det gemensamma ansvaret, för hela Svenska kyrkan, inte får överskugga hur viktig det är att varje församling får blomma och leva, med gudstjänst och verksamhet, oavsett om det är ett pastorat eller egen församling.

Styrkan med Svenska kyrkan är just att det finns så många olika församlingar, där varje människa kan känna sig hemma i det tilltal som passar den personen, i gudstjänst, ord, musik och gemenskap.

Jag tycker också det är viktigt att de som är med och bestämmer i Svenska kyrkan och tar ansvar för tro, bekännelse och lära, själva är aktiva lokalt och har ett lokalt förtroende i en församling. Därför tycker jag att indirekta val är ett bättre valsystem för det bygger på ett lokalt förtroende.